Mir Cəlal: Həyatı, mühiti, ədəbi, elmi və pedaqoji fəaliyyəti. İki cilddə. I cild - Əhmədov, Teymur (''Nurlar'' Nəşriyyat - Poliqrafiya Mərkəzi, 2014)
Kitab Azərbaycan xalqının sevimli yazıçısı, görkəmli pedaqoq, ədəbiyyatşünas alim və publisist Mir Cəlal Paşayevin əziz xatirəsinə həsr edilib. Orijinal tərtibatlı kitab iki cilddən ibarətdir. Birinci cilddə Mir Cəlal haqqında müasirlərinin ədəbi-nəzəri düşüncələri və xatirələri, Mir Cəlala həsr olunmuş poetik nümunələr yer almışdır. Oxuculara təqdim olunan kitab Mir Cəlalın həyatı, yaradıcılığı və şəxsiyyəti ilə maraqlanan ədəbiyyatsevərlər, tədqiqatçılar, müəllim və tələbələr üçün qiymətli mənbədir.
Keywords: Pashayev, Mir Calal, 1908-1979 -- Works; Azerbaijani literature -- History and criticism; Writers, Azerbaijani -- 20th century